Blijf op de hoogte van alle activiteiten van de Organisatiecommissie.

Gemeenteraadsverkiezingen

Voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Jongerenraad Westland groots uitgepakt. Jongerenraad Westland wilde zoveel mogelijk jongeren naar de stembus trekken, en ze een goed geïnformeerde keuze laten maken. Zo zijn we de straat op gegaan om te flyeren, hebben we op de radio ingesproken, hebben we zelf interviews gehouden met mensen op de lijst en zijn we bij de activiteit van de Jongerenwerkers aanwezig geweest waar zij in gesprek gingen met de lijsttrekkers. 

Lees meer »

Voedselbankactie

Rond Kerstmis heeft Jongerenraad Westland een Voedselbankactie georganiseerd om de mensen die het nodig hebben te helpen. Jongerenraad Westland wilde het mogelijk maken dat iedereen, ook tijdens corona, hun steentje gemakkelijk kon bijdragen. Daarom stond Jongerenraad Westland bij Jumbo Koornneef om het zo toegankelijk maken eenieder. De actie was in samenwerking met Jumbo Koornneef, ISW Hoogeland, Dalton en de Ouverture. 

Lees meer »

Plak de Vlag 2021

Ook dit jaar heeft Jongerenraad Westland de actie Plak de Vlag georganiseerd in het Westland. Op deze manier probeert Jongerenraad Westland de afgelopen 2 jaar om op een laagdrempelige manier jongeren te activeren om de LHBTI+  te steunen. 

Lees meer »

Orange the World

Sinds juli is de Jongerenraad Westland bezig met Orange the World in samenwerking met de Soroptimisten. In deze samenwerking maakt Jongerenraad Westland zich sterk tegen geweld tegen vrouwen. Op 25 november werd de week tegen vrouwengeweld geopend om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.  

Lees meer »

Drive-In Bioscoop

Iedereen zit al een langere tijd thuis, maar het is nog steeds niet helemaal veilig om alles weer open te gooien. Daarom organiseerde Jongerenraad Westland een Drive-In Bioscoop, voor jong en oud, om op een corona-proof manier toch nog te kunnen genieten van de laatste zomerdagen. 

Lees meer »

Calisthenicspark

Het heeft even moeten duren, maar dan staat het er toch; het Calisthenicspark in Naaldwijk. Jongerenraad Westland had het privilege om te helpen met het realiseren van het sport- en fitpark en is blij dat er nu gebruik van gemaakt kan worden.

Lees meer »

Landelijke opschoondag

Op 20 maart was het landelijke opschoondag. Ook Jongerenraad Westland heeft haar steentje bijgedragen aan de dag. Verschillende duo's hebben een ommetje gelopen om zwerfafval op te pikken. (Zelfs in het barre weer)

Lees meer »

Ken je Stem

De verkiezingen van maart 2021 zijn van groot belang voor de Nederlandse democratie. Toch is de opkomst van de jongeren bij de verkiezingen altijd lager dan gehoopt. Hier wilde Jongerenraad Westland wat tegen doen.

Lees meer »

Gastlessen Vekeersveiligheid

Jongerenraad Westland is op bezoek geweest bij de derde klassen van Lentiz Dalton Mavo en het Groene Lyceum  om gastlessen te geven over verkeersveiligheid op de fiets.

Lees meer »

MensenrechtenMens

Voor ons project met MBO Westland zijn wij genomineerd door het College van de Rechten van de Mens voor de MensenrechtenMens van 2021.

Lees meer »

Plak de Vlag 2020

11 oktober is Coming Out Day en staat de LHBTI+ gemeenschap in de schijnwerpers. Veel mensen hangen voor deze dag de regenboogvlag uit, maar niet iedereen heeft die thuis in de kast liggen. Daarop bedacht de Jongerenraad een oplossing.

Lees meer »

World Cleanup Day

Er is aardig wat zwerfafval te vinden in het Westland. Dit is niet goed voor de ontwikkeling voor de natuur en ook niet voor het milieu. Daarom zet Jongerenraad Westland zich in voor de Westlandse natuur.

Lees meer »