Blijf op de hoogte van alle activiteiten van de Jongerenraad.

Klas in de Raad

19 januari en 13 maart waren wij aanwezig bij klas in de raad voor de leerlingen van het ISW Hoogeland. De leerlingen kregen hier een uitleg over hoe de gemeenteraad werkt en konden daarna in gesprek met de raadsleden. Wij mochten als jongerenraad inspreken en kort vertellen wat wij doen. Hiermee hoopten wij dat wij wat leerlingen konden enthousiasmeren voor de Jongerenraad. Dit was een succes en hebben hierdoor veel nieuwe leden gekregen!

Lees meer »

Westland On Stage

12 maart waren wij voor de tweede keer aanwezig bij Westland On Stage. Dit is een beroepenfestival waarbij mavo en vmbo leerlingen opzoek moeten gaan naar drie stageplekken. Dit jaar hebben we achter de schermen geholpen, maar waren we ook voor het eerst voor de schermen te zien bij onze eigen tafel. Hierdoor hebben we op de doedag van 21 maart twee stagiaires die komen kijken wat de Jongerenraad is! We mochten dit jaar ook een prijs voor het beste visitekaartje uitreiken. Wij vonden het een leuke middag! Zien we jullie volgend jaar op Westland On Stage?

Lees meer »

Westlandse Tafeltjesavond 2024

5 maart was het dan eindelijk zover: de Westlandse Tafeltjesavond is teruggekeerd in een nieuw jasje. Kom in gesprek met jouw toekomst! Deze editie was gefocust om jongeren in gesprek te laten komen met beroepen waarmee je dat normaal niet zo snel mee zou kunnen. Er was bijvoorbeeld een juf, een kapster, de lokale hulpdiensten, de Rabobank, een tuinder enzovoort, maar bijvoorbeeld ook raadsleden. In totaal waren er 18 beroepen en 24 jongeren aanwezig, in totaal waren er met 50 mensen op het gemeentehuis. Wij vonden het een groot succes en hebben nu al zin in de volgende editie!

Lees meer »

Opening Jongerenruimte

28 februari waren we aanwezig bij de opening van de jongerenruimte bij The Vineyard in Monster. Deze ruimte is gemaakt zodat jongeren hier kunnen chillen, nieuwe vrienden kunnen maken en workshops volgen. Het is gezellig ingericht en zouden het leuk vinden als dit een succes zou worden. Als je een keer langs gaat zie je de Jongerenraad misschien ook wel hangen ;)

Lees meer »

Fietslampjesactie

In januari hebben wij een fietslampjesactie opgezet. Met een paar leden van de Jongerenraad hebben wij fietslampjes uitgedeeld aan kinderen en jongeren die aan het fietsen waren zonder licht. Dit deden wij om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid en gevaarlijke situaties te voorkomen in de ochtend of avond. Fietsen zonder licht kan levensgevaarlijk zijn en wij merkten dat vooral jongeren dit doen. Daarom zijn we 3 ochtenden op pad gegaan om aan iedereen bij de scholen lampjes uit te delen. Dinsdag 9 januari waren wij bij de Gasthuislaan, woensdag 10 januari stonden wij bij het Hoogeland en de Dalton en op dinsdag 16 januari waren wij bij de Sweelincklaan. Wij vonden het een groot succes en de lampjes waren zeer gewild bij de leerlingen. 

Lees meer »

Filmvertoning mijn vader, Nour en ik

Op 13 januari heeft de Jongerenraad samen met de SAV vereniging, onze jongens en het Westlands museum een filmvertoning georganiseerd met een nagesprek. De film mijn vader, Nour en ik gaat over een gevlucht gezin tijdens de oorlog in Irak en de trauma’s die erbij komen. De mensen die aanwezig waren hadden bijna allemaal een Irakese achtergrond wat mooie en emotionele gesprekken opleverde. Voor de mensen met een Nederlandse afkomst was dit een openbaring omdat er niet veel over bekend is. Een geslaagde en leerzame middag dus!

Lees meer »

Gemeenteraadsverkiezingen

Voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Jongerenraad Westland groots uitgepakt. Jongerenraad Westland wilde zoveel mogelijk jongeren naar de stembus trekken, en ze een goed geïnformeerde keuze laten maken. Zo zijn we de straat op gegaan om te flyeren, hebben we op de radio ingesproken, hebben we zelf interviews gehouden met mensen op de lijst en zijn we bij de activiteit van de Jongerenwerkers aanwezig geweest waar zij in gesprek gingen met de lijsttrekkers. 

Lees meer »

Voedselbankactie

Rond Kerstmis heeft Jongerenraad Westland een Voedselbankactie georganiseerd om de mensen die het nodig hebben te helpen. Jongerenraad Westland wilde het mogelijk maken dat iedereen, ook tijdens corona, hun steentje gemakkelijk kon bijdragen. Daarom stond Jongerenraad Westland bij Jumbo Koornneef om het zo toegankelijk maken eenieder. De actie was in samenwerking met Jumbo Koornneef, ISW Hoogeland, Dalton en de Ouverture. 

Lees meer »

Plak de Vlag 2021

Ook dit jaar heeft Jongerenraad Westland de actie Plak de Vlag georganiseerd in het Westland. Op deze manier probeert Jongerenraad Westland de afgelopen 2 jaar om op een laagdrempelige manier jongeren te activeren om de LHBTI+  te steunen. 

Lees meer »

Orange the World

Sinds juli is de Jongerenraad Westland bezig met Orange the World in samenwerking met de Soroptimisten. In deze samenwerking maakt Jongerenraad Westland zich sterk tegen geweld tegen vrouwen. Op 25 november werd de week tegen vrouwengeweld geopend om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.  

Lees meer »

Drive-In Bioscoop

Iedereen zit al een langere tijd thuis, maar het is nog steeds niet helemaal veilig om alles weer open te gooien. Daarom organiseerde Jongerenraad Westland een Drive-In Bioscoop, voor jong en oud, om op een corona-proof manier toch nog te kunnen genieten van de laatste zomerdagen. 

Lees meer »

Calisthenicspark

Het heeft even moeten duren, maar dan staat het er toch; het Calisthenicspark in Naaldwijk. Jongerenraad Westland had het privilege om te helpen met het realiseren van het sport- en fitpark en is blij dat er nu gebruik van gemaakt kan worden.

Lees meer »