Maak kennis met onze leden en leer wat ze voor jou kunnen betekenen.

Het Dagelijks Bestuur

Emma Boellaard

Voorzitter

Lid sinds februari 2020


Sinds februari 2020 mag ik mij lid noemen van Jongerenraad Westland. Het heeft vijf maanden geduurd voordat ik mijn eerste vergadering had, maar sindsdien ben druk bezig. In november 2020 ben ik verkozen als voorzitter en ben ik begonnen aan mijn volgende stap in de Jongerenraad. Door online vergaderen is het niet altijd even makkelijk geweest, maar desondanks heeft de Jongerenraad mooie projecten neergezet. Ik ben enorm trots op onze verkiezingscampagne en hoop in de toekomst weer zulke projecten fysiek te kunnen organiseren. Ik kijk uit naar nog een jaar voorzitterschap en ben blij met alle leden die zich enorm actief inzetten voor het belang van de jongeren in het Westland.

Lotte Prins

Vice-Voorzitter

Lid sinds september 2020


Op 17 september 2020 19.00 begon mijn eerste Jongerenraadsvergadering, op het moment van schrijven bijna een jaar geleden. Afgelopen jaar hebben we ondanks Corona hele gave projecten neer kunnen zetten, ik wordt ontzettend enthousiast van alle jongeren die binnen de Jongerenraad samenwerken en hoop dat we in de toekomst nog veel meer jongeren kunnen bereiken om zo het Westland nog een stukje mooier te maken voor de jongeren. Dus mocht je dit lezen en een wens/plan/idee hebben, neem contact met ons op!

Merve Kurul

Adviescoördinator

Lid sinds september 2020


Hoi, Ik ben Merve! Ik ben achttien jaar oud en zit in mijn laatste jaar van het gymnasium op ISW Gasthuislaan. Sinds 2020 ben ik betrokken bij de Jongerenraad. In het vorige seizoen heb ik de rol van penningmeester vervuld. Nu ben ik adviescoördinator en schrijf ik samen met de adviescommissie adviesstukken aan de Gemeenteraad. We hebben onder ander al stukken geschreven over het verbeteren van OV in het Westland, reanimatielessen voor de jongeren, het instellen van een een kinderburgemeester en het Westland een Safe Streets gemeente maken.

Rens van der Kaaij

Secretaris

Lid sinds januari 2020


Als secretaris van de Jongerenraad is het onder andere mijn taak om de notulen van de vergaderingen tijdig op te stellen, speel ik en rol bij een goed verloop van de communicatie tussen de organisatiecommissie en de adviescommissie en zorg ik ervoor dat de leden van de Jongerenraad bijtijds op de hoogte wordt gebracht van belangrijke zaken. In juni 2018 heb ik mijn VWO-diploma behaald op ISW Hoogeland met het profiel Natuur en Gezondheid/Natuur en Techniek. Hoewel de vakken binnen dit pakket voornamelijk exact zijn, heb ik een brede interesse, waaronder in politiek. Waar ik mij binnen de Jongerenraad echter voornamelijk hard voor wil maken, is de verbetering van de jeugdzorg. Dit is een onderwerp waar ik zelf veel ervaring mee heb, en daarom weet ik dat de kwaliteit hiervan van groot belang is.

Don van Geest

Penningmeester

Lid sinds mei 2021


Ik ben bij de Jongerenraad gegaan om mij in te zetten voor de wensen van jongeren uit mijn eigen omgeving. Door meer bekendheid te creëren onder de Westlandse jongeren, hoop ik dat De Jongerenraad steeds meer wensen van jongeren behandelt en gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast wil ik nog meer kennis op doen over de publieke sector, wat mooi aansluit op mijn opleiding Bestuurskunde!

Leden

Sander Blonk

Lid sinds november 2018


Mijn naam is Sander Blonk, ik zit sinds november 2018 bij de Jongerenraad. Ik zit bij de Jongerenraad, omdat ik van debateren houd en om samen met de andere leden na te denken over oplossingen voor de problemen in het Westland. Ook zit ik bij de adviescommissie van de Jongerenraad, in de adviescommissie werken we onze oplossingen uit tot adviesstukken aan de gemeenteraad. Op die manier kunnen wij namens de jongeren onze stem laten horen in de gemeente. Ik ben er trots op dat we zo bijdragen aan een beter Westland.

Tom Burger

Lid sinds januari 2020


Ik ben Tom Burger, ik ben 19 jaar oud en kom uit 's-Gravenzande. Voor mij is dit mijn tweede jaar als lid van de Jongerenraad. Op mijn opleiding heb ik geleerd dat global challenges local solutions nodig hebben. Ik hoop dit met de Jongerenraad te kunnen bereiken.

Jade van der Burgh

Lid sinds september 2020


Mijn naam is Jade van der Burgh. Ik ben 20 jaar oud en sinds september 2020 lid van de Jongerenraad van de gemeente Westland. Ik maak deel uit van de organisatiecommissie en heb een van onze eerste evenement genaamd Westland Cinema mogen organiseren. Naast de Jongerenraad ben ik afgestuurd MBO verpleegkundige en werk ik in de gehandicaptenzorg! Sinds kort ben ik begonnen met mijn HBO verpleegkunde opleiding!

Jennifer Hu

Lid sinds september 2020


Hallo, Ik ben Jennifer Hu, 20 jaar. Ik studeer technische bedrijfskunde in Delft. Ik ben lid van de Jongerenraad en van de adviescommissie. Ik zet mij vooral in voor een duurzame gemeente waar iedereen goed onderwijs krijgt. Ik vind het belangrijk dat jongeren een platform krijgen waar zij hun meningen over de gemeente kunnen uiten, zo kunnen we met zijn alle gemeente Westland optimaliseren. Daarom wil ik graag mijn 'stem' gebruiken om de jongeren in het Westland te vertegenwoordigen. Ik hoop dat met behulp van de Jongerenraad elke jongeren in het Westland zich gehoord voelt.

Sophie van der Pal

Lid sinds september 2020


Hi allemaal! Ik ben Sophie van der Pal, 17 jaar en zit in de zesde klas. Ik zit sinds september 2020 in de Jongerenraad. Ik zit in de organisatiecommissie. Ik zit vooral in de Jongerenraad omdat ik vind dat jongeren een verschil kunnen maken, al is het nog zo klein. Ook wil ik zorgen dat jongeren vertrouwen in de politiek krijgen en zelf een steentje bij willen dragen in de samenleving. Ik hoop nog veel verschillende mooie projecten te kunnen doen!

Ali Taher

Lid sinds oktober 2021


Mijn naam is Ali Taher, 16 jaar en zit pas kort in de Jongerenraad en de adviescommissie. Ik ben bij de Jongerenraad gegaan om ervoor te zorgen dat de stem van de jongeren in het Westland gehoord wordt. Samen denken wij na over lokale problemen die zich spelen onder jongeren en hopen we op een mooie oplossing.

Ruth Torn

Lid sinds januari 2022


Hallo, ik ben Ruth Torn. Ik woon in ’s-Gravenzande en ik studeer HBO-Rechten in Rotterdam. Ik ben lid van de Jongerenraad en de adviescommissie. Door lid van de Jongerenraad te zijn hoop ik de stem van de jongeren in de gemeente te kunnen laten horen. In de adviescommissie doen we dat door adviesstukken te schrijven aan de gemeenteraad. Actuele onderwerpen die ons als jongeren aangaan komen aan bod.  Duurzaamheid en een groene leefomgeving staan bij mij hoog in het vaandel. Het is belangrijk dat er een platform is voor jongeren om hun mening te uiten en mee te denken. Ik ga ervoor!

Onze Raad van Advies

Wij beschikken met de Jongerenraad over een Raad van Advies. Deze raad helpt ons, mochten wij ons in een situatie verkeren waar wij niet weten wat we het beste kunnen doen. De Raad van Advies geeft ons dan niet-bindend advies.

Kevin Klinkspoor

Lid sinds november 2020


Mijn naam is Kevin Klinkspoor, 21 jaar, en ik ben momenteel voorzitter van de Raad van Advies (RvA) van de Jongerenraad Westland. Ik ben bij dit project betrokken sinds de oprichting ervan in november 2018. De eerste twee jaar mocht ik de jongerenraad leiden als voorzitter. In deze tijd heb ik, samen met de gehele raad, het project opgebouwd: de verschillende commissies, het contact met gemeenteraadsfracties en de positie middenin de Westlandse samenleving. Als oud-lid van het Dagelijks Bestuur ken ik de verschillende dilemma's en uitdagingen waar het huidige bestuur voor staat. Ik probeer in de halfjaarlijkse cyclus van de RvA deze dilemma's en uitdagingen zo helder mogelijk voor het voetlicht te brengen en te adviseren op de mogelijke vervolgstappen. Ik ben blij met mijn betrokkenheid bij de Jongerenraad en de bijdrage die ik kan leveren aan het project in zijn huidige vorm.

Foto CC: Thierry Schut

Michael Broos

Lid sinds november 2020


Mijn naam is Michael Broos, 22 jaar, en ik ben momenteel lid van de Raad van Advies van Jongerenraad Westland. Al sinds 2019 ben ik betrokken bij de Jongerenraad; eerst als lid van de raad, en later ook als lid van het Dagelijks Bestuur. Binnen dit bestuur heb ik de rol van adviescoördinator op mij genomen, waardoor ik heb kunnen bijdragen aan veel mooie adviesstukken aan de gemeenteraad. In november 2020 hebben wij als toenmalig bestuur ruimte gemaakt voor onze opvolgers. Met het eindigen van deze bestuursperiode heb ik er toen voor gekozen om ook mijn lidmaatschap van de Jongerenraad op te zeggen. Mijn voornaamste reden hiervoor was het starten van mijn Master Geneeskunde in het opvolgende jaar. Wel ben ik blij dat ik als RvA-lid toch betrokken kan blijven bij deze raad. De ervaring die ik heb opgedaan binnen het bestuur kan ik goed inzetten tijdens mijn halfjaarlijkse werk van de RvA.