Maak kennis met onze leden

Het Dagelijks Bestuur

Merel Lijzenga

Voorzitter

Lid sinds december 2022


Hoi! Ik ben Merel en sinds eind 2022 mag ik mij lid noemen van de Jongerenraad Westland. 

Momenteel studeer ik criminologie aan de Universiteit Leiden en daarnaast ben ik als voorzitter actief betrokken bij de Jongerenraad Westland. Ik wil problemen die ik in mijn omgeving opmerk het liefst meteen aanpakken en oplossen. Gelijkwaardige en rechtvaardige behandeling vind ik heel belangrijk en ik hoop met mijn nieuwsgierigheid en vastberadenheid iets voor de jongeren in het Westland te kunnen betekenen!

Julia Vellekoop

Secretaris

Lid sinds december  2022


Hoi! Ik ben Julia, ik ben 18 jaar en studeer psychologie aan de Erasmus Universiteit. Ik mag mezelf sinds kort lid noemen van de Jongerenraad Westland. In mijn lidmaatschap hoop ik vooral een steentje bij te kunnen dragen voor de jongeren die het in het Westland wat moeilijker hebben, op welk aspect dan ook. Hiervoor heb ik me dan ook aangesloten bij de organisatiecommissie. Ik hoop met deze commissie wat mooie projecten op te gaan stellen die jongeren kunnen bereiken en helpen, maar ook kunnen inspireren om de gemeente zelf een stukje beter te maken!

Rik van den Berg

Organisatie coördinator

Lid sinds januari 2023


Bahara Hamidy

Advies coördinator 

Lid sinds december 2022


Mijn naam is Bahara Hamidy. Ik schrijf graag gedichten en debatteer graag. Ik zit in de jongerenraad en de adviescommissie, omdat ik het belangrijk vind dat de stem van de Westlandse jeugd ook gehoord wordt.  Wij jongeren zijn de toekomst van Westland en daarom is het belangrijk dat we onze eigen toekomst kunnen beïnvloeden. Verder wil ik mij inzetten bij de jongerenraad voor gelijke kansen voor de jongeren.

Mijke Zomer

Penningmeester

Lid sinds februari 2023


Hoi! Ik ben Mijke ik zit op het VWO van de ISW Gasthuislaan en ik ben in het begin van 2023 lid geworden van de Jongerenraad. Een vriendin vertelde mij over het werk van de jongerenraad en het leek mij leuk om mij hierbij aan te sluiten. De jongerenraad zet zich in voor jongeren in het Westland en ik wil hier graag aan meehelpen. Ook wil ik mij inzetten voor gelijke kansen voor jongeren in het Westland, ook jongeren met een beperking.

Leden


Sophie van der Pal

Lid sinds november 2020


Sinds september 2020 mag ik mij lid noemen van Jongerenraad Westland. Voordat ik in november 2022 als voorzitter ben begonnen was ik lid van de organisatiecommissie en heb met onze raad hele gave projecten neer kunnen zetten. Ik zit vooral in de Jongerenraad omdat ik vind dat jongeren een verschil kunnen maken, al is het nog zo klein. Ook wil ik zorgen dat jongeren vertrouwen in de politiek krijgen en zelf een steentje bij willen dragen in de samenleving. Ik hoop nog veel verschillende mooie projecten te kunnen doen!

Roeland Meijer

Lid sinds mei 2022


Hoi! Mijn naam is Roeland Meijer en ik ben sinds mei 2022 lid van de Jongerenraad Westland. Ik studeer bestuurskunde en rechten aan de Erasmus Universiteit en ik ben een fervent sporter.

Vanaf december 2022 tot december 2023 heb ik met veel plezier de functie van secretaris mogen vervullen en momenteel ben ik nauw betrokken als actief lid van de raad. Ik hoop bij te kunnen dragen aan het goede functioneren van de raad, het behartigen van de belangen van de jonge Westlanders en aan het realiseren van mooie projecten voor alle Westlandse jongeren!

Lotte Prins

Lid sinds september 2020


Op 17 september 2020 19.00 begon mijn eerste Jongerenraadsvergadering, op het moment van schrijven bijna een jaar geleden. Afgelopen jaar hebben we ondanks Corona hele gave projecten neer kunnen zetten, ik wordt ontzettend enthousiast van alle jongeren die binnen de Jongerenraad samenwerken en hoop dat we in de toekomst nog veel meer jongeren kunnen bereiken om zo het Westland nog een stukje mooier te maken voor de jongeren. Dus mocht je dit lezen en een wens/plan/idee hebben, neem contact met ons op!


Ruth Torn

Lid sinds januari 2022


Hallo, ik ben Ruth Torn. Ik woon in ’s-Gravenzande en ik studeer HBO-Rechten in Rotterdam. Ik ben lid van de Jongerenraad en de adviescommissie. Door lid van de Jongerenraad te zijn hoop ik de stem van de jongeren in de gemeente te kunnen laten horen. In de adviescommissie doen we dat door adviesstukken te schrijven aan de gemeenteraad. Actuele onderwerpen die ons als jongeren aangaan komen aan bod.  Duurzaamheid en een groene leefomgeving staan bij mij hoog in het vaandel. Het is belangrijk dat er een platform is voor jongeren om hun mening te uiten en mee te denken. Ik ga ervoor!

Onze Raad van Advies

Wij beschikken met de Jongerenraad over een Raad van Advies. Deze raad helpt ons, mochten wij ons in een situatie verkeren waar wij niet weten wat we het beste kunnen doen. De Raad van Advies geeft ons dan niet-bindend advies.

Kevin Klinkspoor

Lid sinds november 2020


Mijn naam is Kevin Klinkspoor, 21 jaar, en ik ben momenteel voorzitter van de Raad van Advies (RvA) van de Jongerenraad Westland. Ik ben bij dit project betrokken sinds de oprichting ervan in november 2018. De eerste twee jaar mocht ik de jongerenraad leiden als voorzitter. In deze tijd heb ik, samen met de gehele raad, het project opgebouwd: de verschillende commissies, het contact met gemeenteraadsfracties en de positie middenin de Westlandse samenleving. Als oud-lid van het Dagelijks Bestuur ken ik de verschillende dilemma's en uitdagingen waar het huidige bestuur voor staat. Ik probeer in de halfjaarlijkse cyclus van de RvA deze dilemma's en uitdagingen zo helder mogelijk voor het voetlicht te brengen en te adviseren op de mogelijke vervolgstappen. Ik ben blij met mijn betrokkenheid bij de Jongerenraad en de bijdrage die ik kan leveren aan het project in zijn huidige vorm.

Foto CC: Thierry Schut

Michael Broos

Lid sinds november 2020


Mijn naam is Michael Broos, 22 jaar, en ik ben momenteel lid van de Raad van Advies van Jongerenraad Westland. Al sinds 2019 ben ik betrokken bij de Jongerenraad; eerst als lid van de raad, en later ook als lid van het Dagelijks Bestuur. Binnen dit bestuur heb ik de rol van adviescoördinator op mij genomen, waardoor ik heb kunnen bijdragen aan veel mooie adviesstukken aan de gemeenteraad. In november 2020 hebben wij als toenmalig bestuur ruimte gemaakt voor onze opvolgers. Met het eindigen van deze bestuursperiode heb ik er toen voor gekozen om ook mijn lidmaatschap van de Jongerenraad op te zeggen. Mijn voornaamste reden hiervoor was het starten van mijn Master Geneeskunde in het opvolgende jaar. Wel ben ik blij dat ik als RvA-lid toch betrokken kan blijven bij deze raad. De ervaring die ik heb opgedaan binnen het bestuur kan ik goed inzetten tijdens mijn halfjaarlijkse werk van de RvA.