Wat vinden de partijen?

In het Westland moet ruimte komen voor meer georganiseerde feesten/(disco)clubs.

Eens.

CDA - CDA Westland vindt het belangrijk dat jongeren samen kunnen komen. De pandemie heeft ons nog sterker geleerd dat dit voor jongeren essentieel is. We geven dan ook ruimte aan evenementen als de feestweken en bestaande uitgaansgelegenheden, zolang dit goed en veilig georganiseerd kan worden. Daarnaast zetten we in op een uitgaansgelegenheid voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar.

Westland Verstandig - Westland Verstandig pleit voor meer georganiseerde feesten/(disco)clubs. We moeten daar de kansen voor grijpen die zich aandienen. In een nieuwe Naald bijvoorbeeld een complete bioscoop die 24/7 ook goede films draait en in dat nieuwe complex in het centrum van Naaldwijk ook een goede discotheek voor jongeren.

LPF - Veel Westlandse jongeren trekken in de zomer met bussen vol het hele land door naar diverse feesten. In het Westland is er behoefte en zeker ook ruimte om feesten hier te organiseren. De gemeente zou initiatieven moeten omarmen en in mogelijkheden denken i.p.v. tegenhouden.

GemeenteBelang Westland - GBW wil vaart maken met het ontwikkelen centrumplan Naaldwijk waarin de bouw van een nieuwe ‘De Naald’ als cultureel hart van Westland centraal staat. In onze ideeën voor de nieuwe ‘De Naald’ kan daar naast een theater en bioscoop ook een pop-podium of eventcenter onder dak krijgen. Maar ook kleinschalige initiatieven, muziekcafés en pop-podia – zoals bijvoorbeeld Nederlanddrie – kunnen op steun van GBW rekenen!

VVD -De Westlandse VVD houdt wel van een feestje, maar hierbij mogen de gevolgen voor omwonenden en de omgeving niet uit het oog worden verloren. Daarnaast hebben we hierbij ook te maken met de (beperkte) capaciteit van onze politie. Voor wat betreft discotheken en clubs: Dit laten we over aan de markt. Als er een ondernemer met een goed plan komt, dan moet de gemeente haar medewerking verlenen en samen met de ondernemer de mogelijkheden verkennen. Ook hier mogen we de gevolgen voor omwonenden etc. niet uit het oog verliezen.

GroenLinks - Als we onze kernen levendig en vitaal willen houden hoort daar ook een levendig uitgaansleven bij. Voor jongeren is het aanbod op dit vlak erg beperkt. Als er marktpartijen zijn die nieuwe clubs willen beginnen of meer feesten willen organiseren dan zou de gemeente daar ruimte voor moeten laten.

D66 - Er is al een evenemententerrein beschikbaar in de gemeente. Het is echter ook niet erg om naar feesten, disco’s en clubs buiten de gemeente te gaan, zolang er maar nachtbussen beschikbaar zijn. 

PvdA - Zeker eens, dit maakt de behoefte aan hokken minder waardoor toezicht ook een stuk makkelijker is. 

FvD - Ja, feesten zoals op de feestweken en de zogenaamde “hokken” zijn onderdeel van de Westlandse cultuur. Daar moet de gemeente zo veel als mogelijk in voorzien. Echter moet de gemeente dit niet gaan overnemen en bepalen.

Oneens.

 CU-SGP - Wij zijn geen voorstander van meer georganiseerde feesten. De

ChristenUnie-SGP Westland vindt dat we als inwoners rekening moeten houden met elkaar. Meer feesten betekent vaak overlast, door geluid en (overmatig) alcoholgebruik, maar ook door grootschaligheid.

Geen informatie van ontvangen. 

 -